Hoofdgerechten
- Asperges met lamsfilet en tijmsaus met aardappelkroketjes
- Asperges met zalm
- Carne de porco a olente joria
- Côtelette du porc
- Duivelschitzel
- Eendenborst met balsamico-perziken met macadamia notenpuree
- Eendenborst met honing en koriandersaus en roergebakken groene kool
- Eendenborst met pistachekorst, pruimen-port saus
- Eendenborst met zuurkool en puree
- Eendenborstfilet met amandelsaus, gebakken prei en aardappelgalette
- Eendenborstfilet met blauwe bessensaus
- Eendenborstfilets met specerijensaus en appeltjes
- Eendenbout met pepersaus
- Entrecote met rode wijnsaus en scampi’s
- Fazant met zuurkool
- Fazantenborst met gebakken zuurkool, aardappelpuree, gebakken spekjes en champignonsaus
- Frutti di mare all’acqua pazza
- Gebakken entrecote op grootmoeders wijze
- Gebakken kabeljouwfilets met huid, vis velouté, wilde spinazie en fleurons *
- Geglaceerde eendenborst op een kaasravioli in sinaasappelboter en haricots verts.
- Gegrilde tournedos met gorgonzolasaus
- Gelakte eendenborst met portsaus
- Gepocheerde kabeljauwfilets met aardappels en beurre noisette
- Gevulde kalfsfilet
- Hazenrugfilet met honingportsaus
- Hazenrugfilets
- Hazenrugfilets met appel-witlof, rode kool en boschampignons
- Hertenbiefstuk met pancetta en laurier
- Hertenbiefstuk met rode wijnsaus
- In honing geglaceerde konijnenrug met selderie en cashewnoot
- In saffraanolie gekonfijte kabeljauw met een stamppotje van frisee en rivierkreeftstaartjes
- In witbier gestoofde asperges, gekruide groene asperges en gepocheerde kabeljauw
- Involtini van kalfsvlees met Parmezaanschuim, spaghettini en peultjes
- Kabeljauw in kruidenolijfolie *
- Kalfsbiefstuk met tomatensalsa
- Kalfsentrecote met knoflookjus, bospeen
- Kalfsmedaillons met peterselie-citroen pesto en gemarineerde voorjaarsgroenten
- Kalfsoester (of kipfilet) met rivierkreeftjes, saffraansaus, groene asperges, bospeentjes en lente-uitjes
- Kalfsoester met pommery mosterdsaus
- Kalfsscaloppina met balsamico, pijnboompitten en krenten
- Kalfssukade met kruidenrisotto, gamba
- Kip puttanesca met een salade van komkommer, venkel, sinaasappel en pasta
- Kipfilets gevuld met kruiden
- Knieën mit gedruëgde proemen
- Kogelbiefstuk gevuld met gekonfijte meloen en portjus
- Konijn met tijm, aardappel en zucchini
- Konijn met tomaten en kruiden (Coniglio All’ischitana)
- Konijn met witte wijn, saffraan, venkel en pasta
- Konijn op Limburgse wijze
- Konijnenbout in mosterdsaus
- Konijnenbout met pepersaus
- Kwartels met pompoen-kastanjepuree en morilles
- Lamsbout uit de oven, gemarineerd in een citroenmunt marinade
- Lamsfilet met Noily Prat saus op een bedje van bosuitjes
- Lamsfilet met romige appeltjes, fudge en chocolade
- Lamsfilets met mintsaus
- Lamskoteletten met saffraansaus
- Lamsrack met groene asperge en risotto
- Lamsrack met pepersaus, asperges en gekookte krielaardappeltjes
- Lamsrack met pompoenrisotto en geroosterde tomaat
- Lamsrack met vanille-portsaus
- Lamsracks met witte asperges, saus van aspergevocht met mousserende wijn en getourneerde aardappels
- Met knoflook gegaarde lamsrugfilet, tuinboontjes, jonge bospeen en groene asperges
- Papardelle met rode wijn konijnstoof
- Reepeper met fruit en knolselderijpuree met geroosterde amandelen
- Runderrollade gevuld met gemengde groenten en tomatensaus
- Rundersteak a la Rossini
- Sallim Bocca van kip met venkel en dragonsaus
- Salmon à l’orange
- Salmón ala Riberena "Asturische zalm"
- Saltimbocca met asperge-souffle en salsa verde
- Saltin bocca van zalm
- Struisvogelbiefstuk met gember-amandelsaus met witlof en appelstroop
- Surf and turf met bearnaisesaus en veldsla
- Tournedos au poivre *
- Trio van kalfsrolletjes met aardappel crème brûlée en romanesco
- Varkenhaas “en croute”
- Varkenshaas met geitenkaas
- Varkenshaas met kersensaus
- Varkenshaas met peperpaté
- Varkenshaas met rode wijnsaus
- Varkenshaasje
- Varkenshaasoesters
- Varkenshaasoesters gevuld met pruimen
- Varkenshaasoesters op aardappelpuree met rauwe appel en spitskool roergebakken met calvadossaus
- Varkensmedaillons met sinaasappelpepersaus
- Varkensribstuk met appel en calvados roomsaus
- Wildzwijn in crêpes gerold met wildpate met een saus van rode wijn, honing en mosterd
- Wildzwijn medaillons gewikkeld in spek met rode port saus en witte druiven
- Wildzwijnfilets op Veluwse wijze
Hoofdgerecht
Een maaltijd/diner kan uit een aantal gangen bestaan die men als programma afwerkt. Het totaal heet menu. Volgens de drank- en horecawet bestaat een maaltijd uit minimaal drie warme componenten, te weten vlees, aardappelen en groente, die alle ter plaatse bereid moeten zijn.
Bij thuisbereiding kan een uitgebreide maaltijd bijvoorbeeld bestaan uit soep, daarna een hoofdmaaltijd in de vorm van een vleesgerecht of visgerecht, en daarna een nagerecht. In een luxe restaurant bestaat een gastronomisch menu soms uit zeven gangen. Vooraf kan men een aperitief nemen, een (alcoholisch) drankje met een klein (hartig) hapje.
- Voorgerecht: soep, bouillon, hors d'oeuvre of cocktail
- Hoofdgerecht: casserole, barbecue, groente, vleesgerechten, visgerechten, wildgerechten, kipgerechten, gevogelte, pastagerechten, rijstschotel, fondue, pannenkoek, raclette, maaltijdsalade, stamppot of een vegetarisch gerecht
- Sorbet: een ijsdrankje tussen de gangen door om de eetlust te stimuleren
- Bijgerecht: salade of compote
- Nagerecht: een vaak zoet gerecht om de maaltijd af te sluiten; pap, ijs, pudding, kaas of fruit
Category: Diversen