Voorgerechten
- Amandelknoflookcrème met serranoham en druivengelei
- Appel met blauwe kaas en vijgen
- Aspergesalade in champagne-saffraan vinaigrette met verse zalm
- Beefsteak à l’Americaine (steak tartaar)
- Bloedworst met gebakken appel en kaneel
- Bonito a la Bilbaine (Bilbao stijl)
- Caesarsalade
- Cantharellen met balsamico-uien en salade
- Carpaccio van hert met truffel crème *
- Carpaccio van roseval aardappel met gebakken bloedworst
- Champignons à l’escargot
- Conchiglie al pesto fresco
- Coquille carpaccio
- Crema di Piseli Conbere
- Empanada gevuld met gemengde paddenstoelen op een bedje eikenbladsla met een honingnoten dressing
- Filet americain van tonijn met gamba’s
- Flensjes met Old Amsterdam, ricotta en groene asperges
- Frisee salade met geitenkaas, druiven en spekjesdressing
- Gamba's met mangodressing
- Garnalenspaghetti met tomaat, basilicum, rode peper en citroen
- Gebakken cantharellen rolletjes
- Gebakken Sint Jakobsschelp op een bedje van knolselderij *
- Gekarameliseerde coquilles met gefrituurde filoreepjes
- Gelatineblokjes van bouillon
- Gelatineblokjes van peren sap
- Gemarineerde asperges met garnalen en gamba’s
- Gemarineerde coquilles met een grote garnaal en een stukje gebakken vis
- Gemarineerde garnalen met komkommerspaghetti en tomatencoulis
- Gemarineerde zalm op warm bord
- Gemengde sla met serranoham, appel, peer en walnoten
- Gerolde carpaccio van rundvlees gevuld met rucola
- Gerookte eendenborstsalade met sinaasappelgelei *
- Gerookte forel met doperwtencrème, katenspek en Hollandse garnalen
- Gerookte kipfilet met venkel, peer en granaatappel
- Gerookte zalmquiches
- Geroosterde peren met geitenkaas en honingdressing
- Gevulde tomaat
- Groene asperges in aardappelcrêpes met fontina, paddenstoelen en salie
- Hertenfilet met een appel-bieten torentje, cranberry mayonaise en honingdressing
- Kabeljauw met kerriesaus, gesmoorde komkommer en aardappel rösti
- Kabeljauwpakketje met yoghurt, koriander en komijn
- Knapperige visstaafjes met pittige Thaise mayonaise
- Kruidige kwartel met tuinbonentomatensaus
- Lamsgehakt in bladerdeeg
- Langoustines met avocado-grapefruit salad
- Lauwwarme carpaccio van tonijn
- Lauwwarme fruitsalade met gebakken scampi’s en gebakken inktvis
- Lente groene salade met gepocheerd ei
- Linquine met coquilles en venkel
- Makreelsalade met gekaramelliseerde appel
- Met kruiden gearomatiseerde risotto waarbij gebakken vis met grote garnalen, vergezeld met kreeftensaus
- Niçoise taartje
- Oesterzwambonbon met olijven vinaigrette
- Pasteibakje gevuld met rivierkreeftjes in tomatensaus met verse kruiden en Parmezaanse kaas
- Perensalade met gorgonzoladressing en parmaham
- Poetes, sjwatte frens- mit gebakke eppel en kanieël
- Rode bietencarpaccio met paling
- Roze salade met scampi, grapefruit, bietjes, walnoten en een pittige sinaasappeldressing
- Salade duif (salad pigeon)
- Salade d’hiver avec une mousse au fromage de chèvre
- Salade met blauwe kaas, pancetta, gebakken scampi’s en pijnboompitten *
- Salade met cabrales, pata negra en gemarineerd gedroogd fruit
- Salade met croquant gebakken spekjes en duivenborst
- Salade met gebakken parmaham en gorgonzola
- Salade met gegrilde inktvisjes en peperdressing
- Salade met kwartel en truffelolie dressing
- Salade met serranoham en chorizoworst met blauwe en witte druivendressing
- Salade met warme inktvis, bleekselderie en chili
- Salade van gebakken haasfilet gemarineerd in een olijfolie aceto balsamico dressing
- Salade van kwartel met morilledressing
- Salade van parelhoenfilets met portdressing
- Salade van vijgen uit de oven
- Salade van witlof met mosselvlees van St. Jakobsschelp
- Sarrano-ham met geitenkaas, appel en tijm
- Serranoham met meloen, gembersiroop, verse vijgen en walnoten
- Taartje van asperges en krab met limoenmayonaise
- Tagliatelle van knolselderij met gamba’s en tomatensaus
- Tartaar van kabeljauw met citroensap en dille
- Tartaar van rozeval aardappels en gamba’s
- Tartaartje van gerookte zalm en witlof met saffraan saus
- Terrine van gerookte zalm en gerookte paling
- Thaise salade met biefstuk
- Timbaaltje van garnalen met een crème van geitenkaas *
- Tonijncarpaccio met geroosterde radicchio
- Triage van Hollandse garnalen met een vismousse van zalm
- Vis-mousse in een jasje van boerenkoolbladeren met een dillesaus *
- Vis-mousse in een jasje van spitskoolbladeren *
- Viscarpaccio met roze peperkorrels
- Viscocktail
- Warme peren met salade, beenham, roquefort en gelatine blokjes
- Zalm in bladerdeeg (Saumon en croûte) *
- Zalm-komkommertartaar
- Zalmcarpaccio met remoulade *
- Zalmquenelles op spaghettigroenten en citroenschuim
- Zalmtartaar met een romige citroen-pesto *
- Zoetzure cantharellen met kruidensalade en toastbrood
- Zwarte pasta met kastanjes, truffelpaddestoelen en jonge geitenkaas
Voorgerecht
Een voorgerecht of voorafje is het eerste gedeelte van een maaltijd die uit meerdere gangen bestaat.
Het voorgerecht gaat vooraf aan het hoofdgerecht. De meeste voorgerechten zijn hartig.
Bekende voorgerechten zijn:
- Salade
- Hors-d'oeuvre
- Garnalencocktail
- Soep
- Antipasto
(bron: wikipedia)
Category: Diversen