Bijgerechten
- Aardappel in oven gegaard
- Aardappel pannenkoek van rauwe aardappelen
- Aardappel poffertjes met Nouilly Prat-schuim
- Aardappel rösti met crème fraiche
- Aardappel-knolselderie gratin
- Aardappelblini’s
- Aardappelcroquetten
- Aardappelgalette
- Aardappelgember gratin
- Aardappelpuree
- Aardappelpuree met appelblokjes
- Aardappelpuree met gebakken uien
- Aardappelpuree met olijfolie
- Aardappelpuree met peterselie
- Aardappelpuree met prei
- Aardappelpuree met walnoten
- aardappelpuree muffins met tijm en rozemarijn
- Aardappelrollade met gerookte zalm
- Appeltorentje met roosmarijn
- Asperges
- Asperges (gebakken) en krielaardappeltjes
- Asperges in folie
- Aubergine schotel “Tumbet”
- Auberginepuree
- Basilicumpuree
- Bieslookaardappeltjes met Geitenkaas
- Cantharellen quiche
- Courgettespaghetti met kappertjes
- Gebakken koolraapjes
- Gebakken witlof
- Gebakken witlof met brie
- Gebakken zuurkool
- Gegrilde asperges
- Gekookte aardappels
- Gekookte prei
- Gepofte uien met sperziebonen
- Geroosterde aardappels met koriander en rode peper
- Gestoofde Venkel
- Gestoofde witte kool met pruimen
- Griekse aardappelpuree
- Groene asperges
- Groente salade
- Groenteratatouille
- Haricots verts
- Haricots verts met hazelnoten-limoen boter
- Jonge prei met salieboter
- Knapperige kruidenaardappeltjes uit de oven
- Knapperige kruidenappeltjes uit de oven
- Knoflookaardappelpuree
- Knolselderijpuree met geroosterde amandelen
- Koolraapjes
- Koolraapjes met cranberry’s
- Koolsalade met mosterddressing
- Lentegroente Salade *
- Mediterrane knolselderiepuree
- Oriëntaalse puree
- Parijse aardappeltjes
- Parmezaanse soesjes met Parmaham en salie
- Pasta met spinazie
- Perenchutney
- Peultjes
- Peultjes met sinaasappel en munt
- Plat Jalapinobrood
- Pommes allumettes
- Pommes duchesse
- Pommes frites *
- Pommes Parisienne
- Riefkook
- Risotto
- Rode kool met port
- Rode wijnrisotto met gebakken roodlof en walnoten
- Roerbak groenten
- Roergebakken groenten
- Romige zuurkoolpuree
- Rozemarijnaardappels
- Rucola salade en gegrilde tomaatjes
- Rucola stamppot
- Rucolasalade
- Salade van sperziebonen met eieren en spekjes
- Salsa verde
- Spinaziemousse
- Spruitjesstamppot met gember
- Stamppotje van aardappels en rauwe andijvie
- Stoofpeertjes
- Stoofpeertjes (2)
- Taartje met aubergine, mozzarella, courgette, spinazie, basilicum en gedroogde tomaten *
- Tagliatelle
- Uienpuree
- Verse Pasta
- Wintergroente
- Winterse aardappelrösti
- Witlof - gekarameliseerd
- Witlofpuree
- Zoermoos in donker beer gekokt
- Zuurkool met appel en rozijnen
- Zuurkool met donker bier
Bijgerechten
Bijgerechten zijn gerechten die geserveerd worden bij het hoofdgerecht. Een traditioneel hoofdgerecht bestaat uit vlees aardappelen en groente.
De aardappelen en groenten zijn in dit geval de bijgerechten. Ieder bijgerecht is natuurlijk een gerecht op zich. Behalve aardappelen of aardappelgerechten wordt ook pasta veelvuldig als bijgerecht geserveerd.
Groenten kunnen ook in diverse variaties en via verschillende methoden klaargemaakt worden. Groentegerechten kunnen zowel koud als warm geserveerd worden.
Salades kunnen zowel als bijgerecht, als voorgerecht maar zeker ook als hoofdmaaltijd geserveerd worden.
Category: Diversen