Wildconsommé met morieljes
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 200 g. verse morilles of 60 g. gedroogde morilles
- 1 fazantenborst
- 1 bouquet garni (laurier, peterselie, tijm)
- 1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
- 1 sjalot, fijn gesneden
- 1 wortel, fijn gesneden
- kippen- of wildbouillon
- 5 eetlepels rode port
- 3 eetlepels crème fraiche
- 1 eetlepel gesnipperde bieslook
- zout, peper
Bereiding:
- Maak de verse morilles zorgvuldig schoon of laat de gedroogde morilles 20 minuten in warme port weken.
- Doe de fazantenborst in een pan.
- Voeg het bouquet garni, de bleekselderij, sjalot, wortel en wat zout en peper toe.
- Overgiet alles met bouillon.
- Laat de fazant 1 uur op laag vuur trekken.
- Voeg na 1 uur de morilles toe.
- Laat alles nog 30 minuten verder trekken.
- Schenk de soep door een fijne zeef.
- Vis de morilles eruit.
- Schenk de consommé in een pan en voeg zout en peper toe.
- Doe de port erbij en verwarm hem goed.
- Voeg de crème fraiche en het bieslook toe.
- Serveer de consommé direct in voorverwarmde soepkoppen en garneer elke soep met enkele morilles.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |