Soep van geroosterde paprika met pistacheolie
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 2 kleine rode paprika’s
- 50 ml. olijfolie
- 1 rode ui, in blokjes gesneden (brunoise)
- 500 ml. kippenbouillon of fond
- 1 steranijs
- eventueel azijn
- zout, peper
- 1 eetlepel ongezouten pistachenootjes
- ½ bos bladpeterselie
- 200 ml. walnootolie
Bereiding:
- Rooster de paprika’s in de oven.
- Laat ze afkoelen in een plasticzak en pel het zwarte vel eraf.
- Veeg ze schoon met keukenpapier (niet met water).
- Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s grof.
- Verhit de kippenbouillon met de steranijs en voeg dit toe aan het paprikamengsel.
- Kook de soep 5-10 minuten. Verwijder de steranijs en pureer de soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met zout en peper en met een klein scheutje azijn.
- Rooster de pistachenoten kort in een droge koekenpan.
- Hak ze samen met de peterselie heel fijn en meng ze daarna met de staafmixer met de walnotenolie en wat zout tot een fijne groene pistacheolie.
- Serveer de soep in warme koppen met wat olie erin gedruppeld.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |