Sherrycrème met aardbeien en vanille ijs
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 4 blad gelatine
- 3 eieren
- 1 vanillestokje
- 80 g. suiker
- 100 ml. cream sherry
- 100 ml. grand marnier
- 150 g. room
- 1 bakje aardbeien
Bereiding:
- Gelatine 10 minuten in koud waterleggen.
- Eieren scheiden.
- Vanillestokje open snijden en het merg met een mes uitschrapen.
- Eigeel met vanillemerg met 40 g. suiker en de sherry au bain marie schuimig kloppen.
- Gelatine goed uitdrukken en in de massa verroeren.
- Schaal uit de au bain marie nemen en in een schaal met ijs en water zetten.
- Verder roeren totdat het begint te binden.
- Eiwit stijf slaan, beetje bij beetje 40 g. suiker toevoegen.
- Slagroom kloppen. Als de crème begint op te stijven de slagroom eronder roeren.
- Daarna het eiwit eronder spatelen.
- Sherrycrème in glaasjes doen. Koud zetten.
- Aardbeien schoonmaken en met grand marnier en wat suiker op smaak brengen.
- Sherrycrème serveren met aardbeien en vanille-ijs.
| Beoordeling: |





