Crema di Piseli Conbere
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 16 scampi’s
- 16 plakken pancetta
- 24 sherry tomaatjes
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes bladpeterselie
- 4 takjes tijm
- scheutje olijfolie
- peper, zout
- 4 volle handen doperwtjes
- 1 sjalotje, fijn gesneden (brunoise)
Bereiding:
- Kook de doperwten gaar in water met wat zout.
- Fruit de knoflook aan met de sjalotjes.
- Voeg de gegaarde doperwten toe en bak ze licht aan.
- Draai het geheel in een keukenmachine tot een crème.
- Voeg iets kookvocht toe wanneer het te dik is.
- Draai om iedere scampi een plakje pancetta.
- Leg op een bakplaat de tomaatjes en op de scampi’s met een takje tijm erop.
- Besprenkel met wat olijfolie.
- Gaar de scampi’s en de tomaatjes op een tot 170ºC voorverwarmde oven.
- Dresseer op een warm bord een leuke spiegel van de crème.
- Leg de scampi’s en de tomaatjes erop en garneer met een takje peterselie.
| Beoordeling: |





