Griesmeel met appel en rozijnen
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 4 goudrenetten, geschild en ontdaan van het klokhuis
- 70 g. rozijnen
- 75 g. suiker
- kaneel
- 50 g. boter
Ingrediënten voor de griesmeelpap:
- 100 g. griesmeel
- 1 l. melk
- 55 g. suiker
Bereiding:
- Men de suiker met de kaneel en rozijnen.
- Vul hiermee de appels op en stop in de uiteinden van de vulling een klontje boter
Leg de gevulde appels in een met boter ingevette ovenschaal. - Doe hier zoveel water bij dat de appels ± 2 cm. onder het water staan.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven van 180ºC. totdat de appels beetgaar zijn.
- Kook de griesmeelpap met de melk en de suiker.
- Leg de appel op een bord en doe er de griesmeelpap overheen.
- Warm serveren.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |