Kalfsoester met pommery mosterdsaus


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 4 kalfsoesters, 150 g. ieder
  • zout, versgemalen peper
  • 100 g. boter
  • 100 ml. witte wijn
  • 2 uien
  • 2 eetlepels pommery mosterd
  • 100 g. kappertjes, zonder vocht

Bereiding:

  • Bestrooi het vlees met peper en zout.
  • Verhit 25 g. boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant.
  • Haal het vlees uit de pan en houdt het warm.
  • Bak de uien in het bakvet tot ze glazig zijn.
  • Schenk de wijn erbij en laat de saus tot de helft reduceren.
  • Roer de mosterd erdoor en voeg de rest van de boter er in stukjes aan toe.
  • Klop dit met de garde tot een gladde saus. Roer de kappertjes erdoor.
  • Serveer de kalfsoesters met de saus.
  • Leg de warme tot lauwwarme prei op een voorverwarmd bord en giet de vinaigrette erover.
  • Serveer met de in de oven gegaarde aardappelen.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green