Kalfsoester met pommery mosterdsaus
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 4 kalfsoesters, 150 g. ieder
- zout, versgemalen peper
- 100 g. boter
- 100 ml. witte wijn
- 2 uien
- 2 eetlepels pommery mosterd
- 100 g. kappertjes, zonder vocht
Bereiding:
- Bestrooi het vlees met peper en zout.
- Verhit 25 g. boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant.
- Haal het vlees uit de pan en houdt het warm.
- Bak de uien in het bakvet tot ze glazig zijn.
- Schenk de wijn erbij en laat de saus tot de helft reduceren.
- Roer de mosterd erdoor en voeg de rest van de boter er in stukjes aan toe.
- Klop dit met de garde tot een gladde saus. Roer de kappertjes erdoor.
- Serveer de kalfsoesters met de saus.
Serveer met gekookte prei en aardappels in de oven gegaard.
- Leg de warme tot lauwwarme prei op een voorverwarmd bord en giet de vinaigrette erover.
- Serveer met de in de oven gegaarde aardappelen.
Beoordeling: |