Salade van sperziebonen met eieren en spekjes
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 500 gr sperziebonen
- 2 hardgekookte eieren
- 6 eetlepels vinaigrette
- 100 gr mager rookspek
- zout en peper
Bereiding:
- Haal de sperziebonen af en blancheer ze in ruim kokend water met wat zout in ongeveer vijf minuten beetgaar.
- Ze moeten nog knapperig zijn.
- Laat de bonen uitlekken en vermeng ze, als de nog lauwwarm zijn, met de vinaigrette.
- Snijd het rookspek in kleine blokjes en bak deze in een koekenpan knapperig zonder toevoeging van vet.
- Hak de gekookte eieren fijn en strooi er zout en peper over.
- Schik de sperziebonen op een saladeschotel, strooi het fijngehakte ei erover en maak de salade af door er op het laatste moment de knapperige blokjes spek over te strooien.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |