Kerriebouillon met geroosterde pompoen


(voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 1 stuk pompoen van 250 g.
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zeezout en versgemalen peper
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 1 l. bouillon
  • 2 tomaten
  • verse koriander

Bereiding:

  • Verwarm de braadpan voor.
  • Pompoen in plakken snijden, schillen en in stukken van ca. 2 cm. snijden.
  • Pompoen verdelen in de braadpan.
  • Besprenkelen met 2 eetlepels olie en bestrooien met zout en peper.
  • De pompoen ± 10 minuten in een oven op 90°C laten roosteren. Regelmatig omscheppen,
  • Rode peper schoonmaken en in reepjes snijden.
  • In de soeppan 1 eetlepel olie verhitten.
  • Bouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • De tomaten in reepjes snijden en 1 minuut in de kerriebouillon mee verwarmen.
  • Korianderblaadjes van de takjes plukken.
  • Geroosterde pompoenen over 4 soepkoppen verdelen. Kerriebouillon met tomaat erover scheppen en bestrooien met koriander.

PAS OP!
Combinatie van scherpe kerrie en spaanse peper levert een "hete" soep op! Aangegeven hoeveelheden naar eigen behoefte toepassen.
Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit

120x60-green