Luchtige creatie van chocolade/peren mousse met vanillesaus
Ingredienten Chocolademousse:
(4 personen)
- 300 g. chocolade (couverture)
- ½ l. slagroom
- 2½ dl eiwitten
- 150 g. suiker
Ingredienten perenmousse:
- 2 blaadjes gelatine
- 200 g. perencoulis (gepureerde gepocheerde peren)
- ½ l. slagroom
- 2½ dl. eiwitten
- 150 g. suiker
Ingredienten Vanillesaus:
- 1 l. melk
- 250 g. suiker
- 1 vanillestokje
- 10 eidooiers
- 3 dl. slagroom
Bereiding Chocolademousse:
- Breek de chocolade in een kom en laat de brokken au bain marie smelten.
- Klop de slagroom stijf. Sla de eiwitten stijf met suiker.
- Spatel de slagroom door de chocolade. Voeg de eiwitten toe.
- Giet de mousse in cilinder-vormpjes.
- De perenmousse moet daar nog boven op.
Bereiding Perenmousse:
- Week de gelatine 3 minuten in ruim koud water tot de blaadjes helemaal zacht zijn.
- Verwarm de perencoulis en los hierin de blaadjes gelatine op.
- Klop de slagroom stijf. Sla de eiwitten stijf met suiker.
- Spatel de slagroom door de perencoulis, voeg de eiwitten toe en vul de vormpjes af met de perenmousse.
- Laat het geheel in een koelkast 4 uur opstijven.
Bereiding Vanillesaus:
- Breng 7 dl. melk aan de kook en voeg de suiker en het in de lengte opengesneden vanillestokje toe.
- Voeg daarna een mengsel van eidooiers en 3 dl. melk aan de kokende melk toe en blijf roeren tot de saus aan de lepel blijft hangen.
- Passeer de saus door een zeef.
- Laat het geheel afkoelen. Verwijder het vanillestokje en voeg de slagroom toe.
Afwerking nagerecht:
- Laat de mousse op een bord uit de vorm glijden.
- Schep de vanillesaus er naast en garneer met een kwart peer *) en chocolade versiering.
*) Peer pocheren in port met suiker en kaneel. Enkele minuten laten trekken.
Beoordeling: |