Lamsgehakt in bladerdeeg
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 500 g. lamsgehakt
- 1 ui
- 300 g. spinazie
- 1 teentje knoflook
- 40 g. boter
- bladerdeeg
- 3 eieren
- 1/3 bosje peterselie
- paar takjes tijm
- oregano
- zout, peper
- bakpapier
Ingrediënten rode portsaus:
- rode port
- kalfsfond
- kruiden
Bereiding:
- Spinazie wassen, uit laten lekken en in zout water blancheren.
- Knoflook en ui fijn snijden en in boter aanbakken. Peterselie fijnhakken.
- In een schaal het lamsgehakt met 2 eieren, peterselie, oregano, tijm, peper en zout op smaak brengen.
- Bladerdeeg laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 220º C (ventilatielucht).
- Bladerdeeg lapjes overlappen en uitrollen.
- De gehaktmassa op het deeg leggen.
- In de lengte oprollen en met een vork inprikken.
- Op bakpapier leggen en 15 minuten bakken.
- 5 minuten voor het gaar is met een geklopt ei bestrijken.
- Portsaus er bij serveren.
Bereiding rode portsaus:
- Rode portsaus met kalfsfond indikken en op smaak brengen met wat kruiden.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |