Kropsla-erwtensoep met mint en spekcroutons
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 100 g. kropsla
- 250 g. erwten
- 1 bosje mint
- 100 g. room
- 4 plakjes spek, in blokjes gesneden
- 2 sneetjes toastbrood zonder korst
- ¾ l. bouillon
- 1 ui
- 50 ml. witte wijn
- zout, peper
- cayennepeper, wat suiker
- nootmuskaat
- olijfolie, boter
Bereiding:
- Kropsla en mint wassen, drogen en fijnsnijden.
- Ui in kleine blokjes snijden en in de olijfolie glazig aanfruiten. Met witte wijn afblussen.
- Bouillon toevoegen en 15 minuten laten trekken.
- Erwten 3 minuten meekoken. Room toevoegen en met een mixer deels pureren.
- De erwten mogen niet kapot gaan.
- Schuimig kloppen.
- Op smaak brengen met zout, peper, cayennepeper, suiker en nootmuskaat.
- Voor de spekcroutons stukjes brood roosteren.
- Stukjes spek in boter bakken en laten uitdruppelen.
- Mengen met het brood..
- Sla en mint in kopjes doen. Soep erop doen met een lepel.
- Bovenop de soep de spekcroutons.
- Kan koud geserveerd worden met wat meer mint en citroensap.
- Eventueel room door yoghurt vervangen.
| Beoordeling: |





