Paddenstoelen-stroganoffsoep
(voor 6 personen)
Ingredienten:
- 2 eetlepels boter
- 800 g. gemengde wilde paddenstoelen
- zeezout en vers gemalen zwarte peper
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 2 laurierblaadjes
- 1 teentje knoflook, gesneden
- 2 l. runderbouillon of kippenbouillon
- 100 g. witte rijst
- 150 g. zure room
- rasp en sap van 1 citroen
- olijfolie
- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
- vers gemalen nootmuskaat
Bereiding:
- Smelt de boter in een ketel en roer er de knoflook door.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak deze zachtjes tot ze zacht zijn.
- Breng op smaak met een beetje zeezout en vers gemalen zwarte peper.
- Voeg de ui en bleekselderij toe aan de pan en bak zachtjes tot ze zacht zijn.
- Voeg de laurierblaadjes, bouillon en rijst toe.
- Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.
- Verwijder de laurierblaadjes, pureer de soep in een blender of keukenmachine of met een staafmixer.
- Op smaak brengen.
- Meng de zure room, het citroensap en de citroenrasp door elkaar en breng op smaak.
- Schep de soep in voorverwarmde soepkoppen en roer er voorzichtig een lepel roommengsel door.
- Druppel ook wat olijfolie in de soep en bestrooi met de gehakte peterselie en een snufje nootmuskaat.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |