Kalfsscaloppina met balsamico, pijnboompitten en krenten
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 4 kalfsschnitzels (oesters)
- 2½ eetlepel olijfolie
- zeezout en verse zwarte peper
- 2½ eetlepel balsamicoazijn
- 185 ml. kippenbouillon of kalfsbouillon
- 20 g. gekoelde boter, in blokjes
- 2½ eetlepel geroosterde pijnboompitten
- 2 eetlepels krenten, 5 minuten geweekt in warm water
- gehakte peterselie
- 1 eetlepel suiker
Bereiding:
- Bestrijk de kalfsschnitzels aan beide kanten met olijfolie en bestrooi met zeezout en verse zwarte peper.
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak het kalfsvlees indien nodig in 2 keer, 2 minuten aan de ene kant en 1 minuut aan de andere kant.
- Leg op een warm bord, dek af met folie en laat rusten terwijl je de balsamicosaus maakt.
- Voeg de balsamicoazijn, de bouillon en de suiker toe aan het bakvet.
- Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 2-3 minuten zachtjes koken.
- Klop de boter blokje voor blokje erdoor, voeg de pijnboompitten toe en de uitgelekte krenten.
- Verdeel het vlees over de borden en bestrooi met wat peterselie.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |