(voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 240 g. runderfilet
- ½ teentje knoflook
- 1 bosje rucola
- 2 citroenen
- ½ bosje basilicum
- 6 zwarte olijven
- 200 g. Parmezaanse kaas
- 150 ml. olijfolie
- wat olie om folie mee in te wrijven
- zeezout uit de molen
- zwarte peper uit de molen
Bereiding:
- Snijd de runderfilet in 4 tranches van ± 2 á 3 millimeter.
- Neem zichtfolie en besmeer deze met wat olie.
- Leg de folie op de runderfilets en plet tot 1 millimeter dunne plakken.
- Was de rucola en droog ze.
- Snijd het onderste 1/3 gedeelte eraf.
- Rasp wat citroenschil.
- Kruid het vlees aan een kant met de citroenrasp, peper en zout.
- Rangschik de rucola op de runderfilets en rol de filets vast op.
- Eventueel vastzetten met een prikker. Zet de runderfilets in de koelkast.
- Snijd de olijven in kleine ringetjes.
- Trek de blaadjes van de basilicum en hak deze fijn.
- Snijd het halve knoflookteentje in zeer dunne plakjes.
- Meng het geheel met citroensap, zout en peper.
- Voeg olijfolie toe en blijf roeren.
- Voor het opdienen de filetrolletjes op een bord leggen.
- De vinaigrette over de rolletjes druppelen en strooi er daarna de geraspte Parmezaanse kaas over.
- Garneer met wat hele blaadjes basilicum.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |