(voor 4 personen)
Ingredienten voor de pesto:
2 bosjes basilicum
1 teentje knoflook
50 g. Parmezaanse kaas
40 g. pijnboompitten
5 eetlepels olijfolie
zout, versgemalen peper
vijzel
- 2 bosjes
- basilicum
- 1 teentje knoflook
- 50 g. Parmezaanse kaas
- 40 g. pijnboompitten
- 5 eetlepels olijfoliezout
- versgemalen peper
- vijzel
Ingredienten voor de pasta:
- 300 g. conchiglie pasta (schelppasta)
- 400 g. groene asperges of andere groene groente (boontjes)l
Verdere Ingredienten:
- plakken parmaham of serranoham
- gamba’s
Bereiding pesto:
- Pluk de basilicum.
- Pel en halveer de knoflook.
- Snijd de kaas in blokjes en bewaar de helft voor te raspen.
- Vijzel de basilicum, pijnboompitten en de kaas fijn.
- Voeg de knoflook en olijfolie toe.
- Op het laatst peper en voeg toevoegen.
Bereiding pasta:
- Kook de pasta met water en zout beetgaar en giet de pasta af.
- Bewaar een beetje vocht.
- Maak de groenten schoon en kook ze.
- Snijd de groenten in kleine stukjes.
- Meng de groente door de pesto.
- Voeg aan de pasta toe.
- Wanneer het geheel te droog is, wat pastawater in de vijzel doen zodat de laatste restjes pesto worden meegenomen en vervolgens onder de pasta mengen.
- Bestrooi het geheel met geraspte Parmezaanse en drapeer de ham en gamba’s er boven op.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |