(voor 4 personen)
Ingrediënten voor de Soep:
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 sjalotjes, in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, gehakt
- stukje gemberwortel van 3 cm, geraspt
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 l. visbouillon
- 4 bosuitjes, in schuine reepjes gesneden
- 200 g. Hollandse garnalen
Ingrediënten voor de Stengels:
- 2 plakken diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- bloem
- 1 ei, geklopt
- grof gemalen zeezout
Bereiding Soep:
- Verhit de olie in een kookpan en fruit hierin de sjalotjes, knoflook, gember en kerriepoeder.
- Giet de visbouillon erbij en laat zachtjes 10 minuten tegen de kook aan trekken.
- Verdeel de garnalen over de soepkommen en voeg de bosuitjes toe.
- Giet de hete bouillon erop en serveer er de zoutstengels bij.
Bereiding Stengels:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol voor de zeezoutstengels de bladerdeeglapjes op een met bloem bestoven werkblad uit tot ze 1½ keer zo lang zijn.
- Prik de deeg hier en daar in met een vork.
- Snijd de plakken in 2 cm. brede repen en leg ze op een ingevette bakplaat.
- Bestrijk de repen met ei en bestrooi ze met zeezout.
- Bak de repen ± 10 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
| Beoordeling: |





