(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 sinaasappels 
  • 1½ citroen 
  • 4 eieren 
  • 3 vanillestokjes 
  • 6 eetlepels suiker 
  • 4 eetlepels meel 
  • 8 eetlepels sour cream 
  • 4 eetlepels sinaasappellikeur 
  • 300 g. room 
  • 4 eetlepels poedersuiker 
  • poedersuiker om te bestuiven 
  • mint of citroenmelisse om te garneren

Bereiding:

  • Bakoven op 200°C boven en onder hitte verwarmen. 
  • Leg bakpapier op het bakblik. 
  • Scheid de eieren. 
  • Rasp de citroenen, halveer ze en pers ze uit. Klop 2 eetlepels citroensap samen met de eiwitten tot een vaste sneeuw. 
  • Snijd de vanillestokjes in de lengte door en krab de helft van het merg eruit. 
  • Klop 2 eigeel, de citroenrasp en de suiker schuimig. Vermeng dit eerst met het meel en daarna voorzichtig met het geklopte eiwit. 
  • Strijk het geheel uit op het bakpapier en bak het in ± 6 minuten in de oven goudbruin. 
  • Klop de room met de poedersuiker stijf en meng deze onder de sour cream. 
  • Fileer de sinaasappels en marineer ze in de likeur. 
  • Steek met een steker rondjes uit het gebakken deeg. (2 per persoon). 
  • Bestrijk de rondjes rijkelijk met de roommassa. 
  • Verdeel de sinaasappelpartjes erop en werk af met een biscuitrondje. 
  • Bestrooi ze met poedersuiker. 
  • Krab de rest van het merg uit de vanillestokjes en verdeel ze over de taartjes. 
  • Garneer met mint of citroenmelisse.

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green