(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 4 sinaasappels
- 1½ citroen
- 4 eieren
- 3 vanillestokjes
- 6 eetlepels suiker
- 4 eetlepels meel
- 8 eetlepels sour cream
- 4 eetlepels sinaasappellikeur
- 300 g. room
- 4 eetlepels poedersuiker
- poedersuiker om te bestuiven
- mint of citroenmelisse om te garneren
Bereiding:
- Bakoven op 200°C boven en onder hitte verwarmen.
- Leg bakpapier op het bakblik.
- Scheid de eieren.
- Rasp de citroenen, halveer ze en pers ze uit. Klop 2 eetlepels citroensap samen met de eiwitten tot een vaste sneeuw.
- Snijd de vanillestokjes in de lengte door en krab de helft van het merg eruit.
- Klop 2 eigeel, de citroenrasp en de suiker schuimig. Vermeng dit eerst met het meel en daarna voorzichtig met het geklopte eiwit.
- Strijk het geheel uit op het bakpapier en bak het in ± 6 minuten in de oven goudbruin.
- Klop de room met de poedersuiker stijf en meng deze onder de sour cream.
- Fileer de sinaasappels en marineer ze in de likeur.
- Steek met een steker rondjes uit het gebakken deeg. (2 per persoon).
- Bestrijk de rondjes rijkelijk met de roommassa.
- Verdeel de sinaasappelpartjes erop en werk af met een biscuitrondje.
- Bestrooi ze met poedersuiker.
- Krab de rest van het merg uit de vanillestokjes en verdeel ze over de taartjes.
- Garneer met mint of citroenmelisse.
Beoordeling: |