(voor 4 personen)
Ingrediënten koolsalade:
- ¼ rode kool, in fijne reepjes gesneden
- ¼ witte kool, in fijne reepjes gesneden
- 1 rode peper, in dunne ringetjes gesneden
- 2 wortels, in reepjes van luciferformaat gesneden
- 1 rode ui
Ingrediënten voor de dressing:
- 4 eetlepels suiker
- 4 eetlepels ciderazijn
- 125 ml. olie
- ½ theelepel selderiezout
- 1 eetlepel mosterdzaad
- 1 eetlepel mosterdpoeder
Bereiding:
- Laat de kool- en wortelreepjes 1 uur weken in een bak met ijswater.
- Laat ze uitlekken en dep alles droog met een theedoek.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een steelpan en breng langzaam aan de kook.
- Dik de dressing nog 1 minuut in totdat deze stroperig wordt.
- Laat de dressing iets afkoelen en meng daarna de nog warme dressing met de kool en wortels.
- Zet de salade afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
| Beoordeling: |
Category: Bijgerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





