(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 20 g. gedroogde morilles (4 stuks)
- 50 ml. port
- 1 ui
- 2 gekookte bieten
- olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 2 Granny Smith appels
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel suiker
- 16 mini trostomaatjes
- zout en versgemalen peper
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 4 kwartels
- 1 theelepel mosterd
- 1 ei
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 100 ml. druivenpitolie
- 150 g. rucola
Bereiding:
- Wel de morilles in de port.
- Schil en snijd de bietjes in dunne reepjes.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui.
- Voeg de bieten en de honing toe.
- Tourneer de appels in halve maantjes.
- Verhit de boter in een pan, voeg de appels toe en strooi de suiker er overheen.
- Karamelliseer de appels goudbruin.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rooster de tomaatjes ca. 5 minuten in de oven in een ovenschaal met de olijfolie, tijm, zout en peper.
- Ontbeen de kwartels en schraap de pootjes schoon.
- Verhit olie in een pan en bak de pootjes en filets goudbruin.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Splits het ei en meng de eidooier met mosterd en witte wijnazijn.
- Roer er beetje bij beetje de druivenpitolie door, voeg de morilles en een scheutje port toe.
- Gebruik deze dressing om het geheel mee op smaak te brengen.
- Breng de sla met wat olijfolie, zout en peper op smaak.
- Maak een torentje van de rucola, bietjes en appels en leg de lauwwarme kwartel erop.
- Garneer met de tomaatjes en giet de dressing over het geheel.
(Kwartels eventueel vervangen door kippendijtjes).
| Beoordeling: |





