(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 250 g. witte druiven
- 8 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 80 g. ontbijtspek
- 150 g. frisee salade
- 150 g. verse geitenkaas
- 8 plakken serranoham
- 2 stukjes brood, in stukjes gescheurd
- 40 g. pijnboompitten
- peper, zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Knip trosjes druiven, leg ze op een bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie.
- Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de druiven 13-15 minuten goudbruin.
- Keer ze af en toe zodat ze niet kunnen verbranden.
- Schep voor de dressing de azijn en sjalotjes in een kommetje door elkaar en laat 5 minuten marineren.
- Klop 3 eetlepels door de dressing.
- Snijd het spek in dunne reepjes en bak ze in een koekenpan in 1 eetlepel olie op middelmatig hoog vuur goudbruin en krokant.
- Voeg het spek samen met het bakvet aan de dressing toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de laatste 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de stukjes brood hierin rondom krokant.
- Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
- Pluk de frisee in kleine stukjes.
- Schep in een ruime kom de sla om met de dressing en verdeel ze over 4 borden.
- Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge koekenpan en verdeel ze met de croutons over de salade.
- Leg de geroosterde druiven ernaast, verdeel de plakken serranoham en brokkel de geitenkaas erover.
| Beoordeling: |





