(voor 6 personen)
Ingredienten voor de tartaartjes:
1 eetlepel roomboter
1 uitje, fijn gesneden
50 ml. droge witte wijn
paar saffraandraadjes
75 ml. crème fraîche
peper, zout
- 350 g. gerookte zalm, zeer fijn gesneden
- 200 g. witlof, zeer fijn gesneden
- 25 g. dille, fijn gesneden
- 10 g. dragon, fijn gesneden
- 75 ml. mayonaise
- 2 middelgrote augurken, fijn gesneden
- stokbrood
Ingredienten voor de saus:
1 eetlepel roomboter
1 uitje, fijn gesneden
50 ml. droge witte wijn
paar saffraandraadjes
75 ml. crème fraîche
peper, zout
- 1 eetlepel roomboter
- 1 uitje, fijn gesneden
- 50 ml. droge witte wijn
- paar saffraandraadjes
- 75 ml. crème fraîche
- peper, zout
1 eetlepel roomboter
1 uitje, fijn gesneden
50 ml. droge witte wijn
paar saffraandraadjes
75 ml. crème fraîche
peper, zout
- 1 eetlepel roomboter
- 1 uitje, fijn gesneden
- 50 ml. droge witte wijn
- paar saffraandraadjes
- 75 ml. crème fraîche
- peper, zout
Bereiding:
- Schep in een kom alle ingrediënten voor de tartaartjes door elkaar en breng op smaak met peper en zout uit de molen.
- Verwarm voor de saus de roomboter zachtjes, voeg de ui toe en laat 5 minuten zachtjes garen.
- Voeg de witte wijn en de saffraandraadjes toe en laat nog even op een hoger vuur een paar minuten inkoken.
- Laat het mengsel goed koud worden en klop de crème fraîche erdoor.
- Druk het zalmmengsel met bakringen op het bord aan.
- Schep rondom de witloftartaar wat van de saus en serveer met stokbrood.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Voorgerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.