(voor 12 personen)
Ingrediënten:
- 2 pakken mosselen
- 200 ml. witte wijn
- peper, zout
- 3 l. visbouillon
- 100 g. boter
- ± 100 g. bloem
- 150 g. crème fraîche
- 2 theelepels kerriepoeder
- 3 theelepels bieslook, fijngehakt
Bereiding:
- Mosselen schoonmaken en goed wassen.
- Breng de mosselen in een gesloten pan met de witte wijn, peper en zout aan de kook.
- Kook ze 6-8 minuten. Neem de mosselen uit de pan.
- Zeef ze, vang het mosselvocht op en vul dit aan met de visbouillon.
- Smelt in een pan de boter, voeg de bloem toe en bak dit 1 minuut.
- Klop met een garde beetje voor beetje de bouillon erbij tot er een gebonden soep ontstaat.
- Verwarm de soep 5 minuten zachtjes. Haal de mosselen uit de schelp.
- Verdeel de mosselen over de 12 soepkoppen.
- Roer de crème fraîche, kerriepoeder en de fijngehakte bieslook over de soep en schenk deze in de soepkoppen.
| Beoordeling: |
Category: Soepen
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





