(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 400 g. koolrabi
- 4 wortels
- 2 sjalotjes
- 1 citroen
- 2 groene chili pepers
- 4 sneetjes volkorenbrood
- 20 g. hazelnoten
- 1 bosje citroenmelisse
- 100 ml. room
- 800 ml. groente fond
- 100 ml. milde sesamolie
- boter om te bakken
- suiker
- zout, peper
Bereiding:
- Sjalotten schoonmaken en fijnhakken.
- Koolrabi schillen en in ca. 1 cm. grote blokjes snijden.
- Chili in de lengte halveren.
- In een grote pan de boter verhitten en de sjalotjes, koolrabi en chili toevoegen.
- Dan 6 tot 8 minuten laten aanfruiten. Kruiden met wat zout, peper en suiker.
- De fond toevoegen en dan 20 minuten op middel hoge hitte laten koken zonder deksel.
- Twee wortels schillen, in kleine blokjes snijden en in een pan met genoeg water zacht koken.
- De andere wortels schillen en julienne snijden.
- Een pan verhitten. Het brood in blokjes snijden zonder de korst en kort in de pan roosteren.
- Uit de pan nemen en even wegzetten.
- Hak de hazelnoten fijn en rooster ze kort in een hete pan.
- De gare wortels pureren en tegelijkertijd de sesamolie toevoegen tot een zachte emulsie (olie) ontstaat.
- De wortelemulsie kruiden met zout en peper.
- Citroen halveren en uitpersen.
- De gekookte koolrabi kruiden met zout en peper en de chilipepers verwijderen.
- De massa pureren onder toevoeging van de room. De soep met citroensap afproeven.
- Citroenmelissewassen, drogen en plukken.
- De soep serveren in een diep bord.
- De wortelemulsie, de croutons en de hazelnoten toevoegen.
- Vervolgens met de julienne gesneden wortel en citroenmelisse garneren.
| Beoordeling: |





