(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 winterpeen
- 1 knolselderie
- 1 prei
- 1 venkel
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 laurierblad
- 1 l. bouillon
Ingrediënten knoflookcroutons:
- 10 plakken casinobrood
- 1 teentje knoflook
- geklaarde boter of olie
Ingrediënten venkelsoep:
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 700 ml. groentebouillon
- 100 ml. Pernod
- 300 ml. koksroom
Bereiding:
- Maak voor de groentebouillon de groenten schoon en snijd ze in stukken.
- Zet de groenten en de kruiden met de bouillon op.
- Breng even aan de kook en laat trekken tot een fijne groentebouillon.
- Snijd voor de croutons de korsten van het brood en snijd vervolgens in blokjes.
- Pel de knoflook en snijd doormidden. Verhit een scheutje boter of olie in de pan.
- Bak de knoflook samen met het brood op zacht vuur goudbruin en krokant.
- Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
- Snijd voor de soep de toppen van de venkel en bewaar het groen.
- Snijd de harde kern uit het middengedeelte en snijd de overige venkel in gelijkmatige reepjes.
- Pel de sjalotjes en snipper ze.
- Pel de knoflook en hak deze fijn.
- Verhit de olie in een kookpan.
- Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en bak licht aan.
- Voeg de venkel toe en fruit aan.
- Voeg vervolgens de gezeefde groentebouillon en de Pernod toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Pureer de soep en voeg de koksroom toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over 4 borden, bestrooi met de croutons en het gesneden venkelgroen.
| Beoordeling: |





