(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 à 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 700 ml. visfond of groentenfond
- 150 ml. kookroom
- 150 ml. witte wijn
- 3 ontvelde tomaten, in blokjes gesneden
- 250 g. verse zalm, in stukjes
- 2 lente uitjes, in ringen gesneden
- 1 bakje gerookte zalmsnippers
Bereiding:
- Fruit de gesneden sjalotjes en de knoflook aan in de olie.
- Voeg de bouillon, de wijn, de tomaten en de verse zalm toe.
- Verwarm het geheel zonder te koken. Zorg dat de zalm gaar is.
- Pureer de soep schuimig.
- Leg de gerookte zalmsnippers op de bodem van een kop of bord en vul op met de soep.
- Schenk er de kookroom bij en garneer met de lente uitjes.
| Beoordeling: |
Category: Soepen
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





