(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 500 g. bloemkool
- 1 ui
- 20 g. boter
- 100 ml. witte wijn
- 1 theelepel currypoeder
- 600 ml. groentefond
- 300 ml. room
- 8 garnalen
- ½ teentje knoflook
- scheutje olijfolie
- zout en peper
- bieslook
Bereiding:
- Maak de bloemkool schoon en verdeel in stukken. Schil en snipper de ui.
- Verhit de boter in een pan en voeg de ui en de bloemkool toe.
- Voeg dan de currypoeder toe en laat die meebakken.
- Blus het geheel af met de witte wijn.
- Voeg de fond en de room toe en laat de bloemkool zacht koken.
- Pureer de bloemkool met de pureerstaaf en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de garnalen in de lengte open, de staart niet.
- Snijd het knoflookteentje fijn.
- Verhit wat olijfolie in een pan en laat de knoflook samen met de garnalen aan iedere kant 2 minuten aanbakken.
- Bestrooi met peper en zout.
- Serveer de soep in diepe borden en zet in ieder bord 2 garnalen rechtop.
- Giet de soep eromheen.
- Snijd wat bieslook en strooi over de soep.
| Beoordeling: |
Category: Soepen
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





