(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 4 eendenborsten
- 400 g. zuurkool
- 4 eetlepels olijfolie of boter
- 200 g. ontbijtspek, in blokjes (brunoise)
- 2 uien, in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 4 dl. witte wijn
- 4 dl. bouillon
- 4 eetlepels cognac
- 4 dl. sinaasappelsap
- 4 eetlepels olijven
- 400 g. aardappels
- peper, zout
- melk
Bereiding:
- Zuurkool met de witte wijn, de laurierbladen en de sinaasappelsap in een pan doen.
- Laat de zuurkool ± 20 minuten garen.
- Schil de aardappels, was ze en kook ze gaar met wat zout.
- Voeg wat melk toe, pureer ze en breng ze op smaak.
- Bak de eendenborsten rosé.
- Voeg de knoflook, ui, spek, tijm en cognac toe.
- Afblussen met de bouillon en op smaak brengen met peper, zout en wat olijven.
| Beoordeling: |
Category: Hoofdgerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





