(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- ¼ theelepel cayennepeper
- zout, peper
- 500 g. kerstomaatjes
- wat ansjovis
- 2 eetlepels olijven zonder pit
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
- 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
- 4 takjes gehakte peterselie
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Ingrediënten voor de salade:
- sinaasappel
- komkommer
- venkel
- mayonaise
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de kipfilets met 1 eetlepel olijfolie, 1 theelepel oregano, een snufje cayennepeper, zout en peper.
- Leg de kipfilets op een bakplaat en bak ze in ± 25 minuten gaar in de oven.
- Halveer de tomaatjes.
- Doe alle tomaatjes in een steelpan met de ansjovis, olijven, knoflook, kappertjes en de rest van de olie, oregano en cayennepeper.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Leg een deksel op de pan en laat het op middelhoog vuur onder af en toe roeren 10 minuten pruttelen tot de tomaten zacht zijn.
- Roer het grootste deel van de peterselie erdoor.
- Verdeel de puttanesca saus over de 4 borden.
- Snijd de kip in plakken en leg ze op de saus.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas en de rest van de peterselie.
- Serveer met pasta.
Bereiding:
- Schil de komkommers, snijd ze in plakken, bestrooi ze met zout en zet ze in de koeling.
- Knijp na enige tijd de komkommer uit.
- Snijd de venkel op een mandoline fijn.
- Schil de sinaasappels en snijd ze in partjes.
- Meng de sinaasappelpartjes, de komkommer en de venkel met mayonaise en serveer apart.
| Beoordeling: |





