(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 1 bosje bospeen
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel suiker
- 4 kalfsentrecotes à 130 g.
- zout en versgemalen peper
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml. kalfsfond
- 300 ml. rode wijn
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Schil de bospeen met een dunschiller, laat een stukje groen zitten.
- Kook de worteltjes in ruim kokend water met zout, een klontje boter en suiker gaar.
- Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak de entrecotes in ca. 4 minuten om en om goudbruin.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Gaar de entrecotes in de oven tot ze de gewenste gaarheid bereikt hebben.
- Pel en halveer de knoflook. Breng de kalfsfond, rode wijn en knoflook aan de kook en kook op laag vuur tot de helft in.
- Haal de wortels uit het vocht, laat ze drogen en bak ze even in roomboter tot ze geglaceerd zijn.
- Dresseer de wortels op de borden.
- Snijd het vlees (trancheren) en leg ze op de borden.
- Schenk een lepel jus erover heen en leg de pommes Parisienne erbij.
| Beoordeling: |
Category: Hoofdgerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





