(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 4 konijnenbouten
- 2-3 eetlepels bloem
- 2 theelepels venkelzaad, fijngemalen
- 5 eetlepels olijfolie
- 350 ml. mousserende witte wijn
- 3 tomaten, in blokjes gesneden
- ¼ theelepel saffraandraadjes
- 300 g. pasta
- 1 venkelknol, schoongemaakt
- zout en peper
- 4 sjalotjes, in partjes
Bereiding:
- Wrijf de konijnenbouten rondom in met zout, peper en venkelpoeder.
- Wentel ze daarna licht door de bloem.
- Verhit de olijfolie in een braadpan.
- Bak de konijnenbouten aan beide kanten op een middelmatig vuur in 5 minuten goudbruin aan.
- Voeg de sjalotten toe en bak ze mee.
- Blus af met de witte wijn.
- Voeg de tomaten en saffraandraadjes toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Breng de stoof zachtjes aan de kook en stoof ze in ± 40 minuten gaar.
- Schaaf voorzichtig met een mandoline de venkel flinterdun.
- Kook de pasta in gezouten water beetgaar.
- Verdeel de pasta over 4 borden, leg daarop de konijnenbouten en daaroverheen wat flinterdunne venkel.
Beoordeling: |
Category: Hoofdgerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.