(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 konijnenbouten
  • 2-3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels venkelzaad, fijngemalen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 350 ml. mousserende witte wijn
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • ¼ theelepel saffraandraadjes
  • 300 g. pasta
  • 1 venkelknol, schoongemaakt
  • zout en peper
  • 4 sjalotjes, in partjes

Bereiding:

  • Wrijf de konijnenbouten rondom in met zout, peper en venkelpoeder.
  • Wentel ze daarna licht door de bloem.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan.
  • Bak de konijnenbouten aan beide kanten op een middelmatig vuur in 5 minuten goudbruin aan.
  • Voeg de sjalotten toe en bak ze mee.
  • Blus af met de witte wijn.
  • Voeg de tomaten en saffraandraadjes toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng de stoof zachtjes aan de kook en stoof ze in ± 40 minuten gaar.
  • Schaaf voorzichtig met een mandoline de venkel flinterdun.
  • Kook de pasta in gezouten water beetgaar.
  • Verdeel de pasta over 4 borden, leg daarop de konijnenbouten en daaroverheen wat flinterdunne venkel.
 
 

 

Beoordeling: koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-goud koksmuts-wit koksmuts-wit

120x60-green