(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 8 stoofpeertjes
- 100 g. donkere kandijsuiker
- 3 cl. jenever
- 3 dl. sterke koffie
- 1 klontje roomboter
Bereiding:
- Schil de peertjes en laat de steeltjes eraan.
- Schik de peertjes in een pan die groot genoeg is met de steeltjes omhoog naast elkaar en overgiet ze met de koffie.
- Voeg de kandijsuiker toe, breng aan de kook en laat de peertjes daarna op klein vuur gaar worden in de koffie met suiker.
- Laat de peren als ze gaar zijn afkoelen in de koffiesiroop.
- Haal de peren uit de koffiesiroop en leg ze twee aan twee op de dessertbordjes.
- Warm de siroop weer op en laat ze nog wat inkoken.
- Hij mag goed dik en zoet zijn. Voeg desnoods nog wat kandijsuiker toe.
- Doe de jenever erbij en laat even inkoken.
- Niet te lang want andere verdampt alle alcohol en het is juist de bedoeling dat er een beetje in blijft zitten.
- Doof het vuur, doe het klontje boter in de pan en laat het smelten terwijl je met de pan draait.
- De saus over de peren verdelen en opdienen met een bolletje ijs.
| Beoordeling: |
Category: Nagerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





