(voor 6 personen)
Ingrediënten Pêche Melba:
- 300 ml. rosé wijn
- 100 ml. water
- 300 g. suiker
- 1 sinaasappel, gehalveerd
- 1 citroen, gehalveerd
- 1 kaneelstokje, in de lengte doorgesneden
- 1 vanillestokje
- 6 rijpe perziken
- vanille ijs om er bij te serveren
Ingrediënten voor de frambozencoulis:
- 300 g. frambozen
- 40 g. kristalsuiker
- 15 ml. citroensap
Bereiding:
- Schenk voor het pocheren van de perziken de rosé wijn en het water in een pan.
- Voeg de suiker toe en verwarm het mengsel tot de suiker is opgelost.
- Voeg de citroen helften, de sinaasappel helften, de kaneel en het vanillestokje toe en laat alles zachtjes tegen de kook aan sudderen.
- Snijd elke perzik aan de onderkant kruislings in.
- Leg ze in de pan en laat ze afhankelijk van de rijpheid 2-5 minuten zachtjes koken tot de schil rimpelig wordt en gemakkelijk loslaat.
- Schep de perziken met een schuimspaan uit het pocheervocht en laat ze afkoelen.
- Ontvel de perziken, halveer ze en verwijder de pit.
- Maak de frambozencoulis door alle ingrediënten in een beker met een staafmixer te pureren.
- Wrijf het mengsel door een zeef om de pitjes te verwijderen.
- Serveer de perziken met een bolletje ijs, de frambozencoulis en wat extra frambozen.
| Beoordeling: |





