(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 150 g. pure couverture
- 80 g. zachte boter
- 3 eieren
- zout
- 25 g. suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml. slagroom
Ingrediënten gemberrolletjes met kardemomcrème (10 stuks):
- 55 g. boter
- 55 g. lichte rietsuiker
- 55 g. golden syrup of ahornsiroop
- 55 g. patentbloem
- ½ theelepel citroensap
- 150 ml. slagroom
- ¼ theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
Bereiding:
- Smelt de couverture au bain-marie en voeg al roerende de boter toe.
- Splits de eieren en klop de eiwitten schuimig met een snufje zout.
- Voeg beetje bij beetje de suiker en vanillesuiker toe en klop tot er stijve pieken ontstaan.
- Klop de slagroom lobbig.
- Spatel de eiwitten door de chocolade en spatel daarna de room erdoor.
- Verdeel de mousse over 4 coupes of in een schaaltje (maak dan canelles) en laat 10 minuten opstijven.
Bereiding gemberrolletjes met kardemomcrème:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwarm de boter, suiker, de syrup en gemberpoeder op een laag vuur totdat het stroperig wordt.
- Haal van het vuur en roer de bloem en het citroensap erdoor.
- Schep steeds 5 theelepels van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Laat ruimte ertussen want de koekjes worden 2x zo groot.
- Bak in ± 15 minuten goudbruin.
- Rol de warme koekjes op, zodat een rolletje ontstaat.
- Gebruik hierbij bv. de steel van een houten lepel.
- Klop de room stijf en roer de kardemompoeder erdoor.
- Spuit de crème in de afgekoelde rolletjes.
- Garneer met ijs en wat fruit.
| Beoordeling: |





