(voor 4 personen)
Ingrediënten voor het deeg:
- 100 g. bloem
- 70 g. boter (niet te koud)
- 25 g. cacaopoeder
- 30 g. suiker
- 1 eigeel
- beetje zout
- 1 eetlepel water
- bloem om te bestuiven
- vershoudfolie
Ingrediënten voor de frambozen:
- 400 g. frambozen
- 2 eetlepels poedersuiker
- 2 eetlepels citroensap
Ingrediënten voor de room:
- 100 g. bittere chocolade
- 500 ml. slagroom
- 2 zakjes slagroomversteviger
- 1 vanillestokje
- 250 g. ricotta kaas
- wat kaneel
- 8 theelepels honing
- bakpapier
Bereiding:
- Kneed met de handmixer met kneedhaken een soepel deeg van bloem, boter, cacao, suiker, eigeel, snufje zout en een eetlepel water.
- Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet het 1 uur koud.
- Rol het deeg dan op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 3-4 mm dik.
- Leg het op bakpapier op een bakplaat en bak het 10-15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Haal het uit de oven en laat het afkoelen.
- Pureer 125 g. frambozen met de poedersuiker en het citroensap met een staafmixer en voeg toe aan het deeg.
- Roer de rest van de frambozen eronder.
- Hak de chocolade fijn en klop de slagroom met de versteviger stijf.
- Snijd het vanillestokje over de lengte door en schraap het merg eruit.
- Meng het merg met de chocolade, de slagroom en de ricotta en breng op smaak met een snufje kaneel.
| Beoordeling: |





