(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 6 appels, Boskoop
- 4 blaadjes strudeldeeg of bladerdeeg
- 100 g. witte rozijnen
- 8 eieren
- 100 g. suiker
- 4 eetlepels bruine suiker
- 100 ml. appelsap
- 16 cl. marsala
- 4 cl. sinaasappellikeur
- 2 theelepels kaneel
- olie om in te bakken
- poedersuiker
Bereiding:
- Schil de appels, ontkern ze en snijd ze in kleine blokjes.
- Laat de bruine suiker in een pan karamelliseren, voeg de stukjes appel toe en blus af met het appelsap en de sinaasappellikeur.
- Voeg dan de rozijnen toe.
- De deegplakken op elkaar leggen en grote vierkanten snijden van □ 15x15 cm.
- Scheid de eieren. Leg in het midden van de deegvierkantjes een eetlepel van het appelmengsel.
- Bestrijk rondom met eiwit en druk er een vierkantje op. Verhit olie in een pan en bak daarin de appelravioli goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met poedersuiker.
- Voor de sabayon het eigeel au bain marie met suiker schuimig kloppen en de marsala en het kaneelpoeder langzaam toevoegen.
- De sabayon samen met de appelravioli op de borden dresseren.
| Beoordeling: |
Category: Nagerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





