(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 12 jonge preitjes of 12 stukjes dikkere prei
- 100 g. roomboter
- 1 teentje knoflook
- 20 blaasjes salie, fijngesneden
- zout en peper
Bereiding:
- Breng in een wijde pan ruim water met 1 eetlepel zout aan de kook, voeg de preitjes toe en kook ± 8 à 9 minuten, afhankelijk van de dikte, beetgaar.
- Haal ze uit de pan en laat ze op een schone keukendoek uitlekken.
- Verwarm intussen de roomboter met de knoflook zachtjes.
- De boter mag niet bruin worden.
- Voeg de preitjes en de salie toe en laat 1-2 minuten zachtjes meesmoren.
- Bij dikke prei , in de lengte doorsneden en eventueel bij elkaar houden met een draadje.
- Dit uiteraard voor het serveren verwijderen.
| Beoordeling: |
Category: Bijgerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





