(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 3 grote vastkokende aardappels
- 3 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel zeezout
Bereiding:
- Schil de aardappels. Rasp ze op het grove gedeelte van de rasp.
- Bestrooi ze met zeezout en meng goed door elkaar.
- Dek af met plasticfolie en laat 15 minuten rusten.
- Knijp dan met beide handen al het vocht uit de aardappelrasp.
- Wrijf ringvormen in met olijfolie.
- Verwarm een grote antiaanbakpan met olijfolie.
- Verdeel de aardappelrasp in ringvormen in de pan.
- Maak ze ca. 1 cm. dik en druk ze goed plat.
- Bak ze op een laag vuur in ca. 7 minuten eerst aan de ene kant goudgeel, haal de ring weg, draai de aardappelrösti om en bak ze dan 7 minuten aan de andere kant.
- Warm ze voor het gebruik op in de oven of pan.
| Beoordeling: |
Category: Bijgerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





