Appel met blauwe kaas en vijgen
(voor 4 personen)
Ingrediënten:
- 2 rode appels met schil
- 100 g. gehakte walnoten
- 200 ml. witte wijn
- 3 eetlepels honing
- 4 verse vijgen
- 150 g. blauwe kaas, verkruimeld
- 8 plakken serranoham
- wat frisee sla
- tijm
Bereiding:
- Boor met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd ze in dunne plakken van 1 cm.
- Breng de wijn met de honing aan de kook, leg de appelplakken erin en laat 4 minuten zachtjes koken.
- Schep de appels op de borden.
- Laat het stoofvocht inkoken tot siroop.
- Snijd de vijgen kruislings in tot 4 partjes.
- Leg een ondergrond van frisee salade op de borden.
- Verdeel de plakjes appel over 4 borden.
- Haal de vijgen door de siroop en leg ze op de appels.
- Besprenkel ze met de siroop.
- Verdeel de blauwe kaas over de 4 borden.
- Snijd de plakjes serranoham door en maak er 4 rolletjes van.
- Leg op ieder bord 4 rolletjes.
- Strooi als laatste de gehakte walnoot over het geheel.
- Garneer eventueel met wat gesneden tijm.
| Beoordeling: |
Category: Voorgerechten
- Laatste wijziging : 08 October 2015.





