Prei-crèmesoep met hamtorentje
(voor 12 personen)
Ingredienten:
- 4 prei
- 6 eetlepels boter
- 3 uien
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ l. room
- 1 limoen
- 6 plakken ham
- 3 knolletjes gember
- 700 ml. bouillon
- zout, peper, nootmuskaat
- 4 eetlepels mosterd
Bereiding:
- Prei in de lengte snijden en wassen.
- 300 g. gesneden prei apart houden.
- Rest in julienne snijden. Ui en gember fijn hakken.
- In een grote pan de boter en olijfolie laten bruineren.
- De prei en de gember erin aanbakken.
- Daarna de bouillon toevoegen en ca. 15 minuten laten koken.
- De room erbij doen.
- Met zout, peper en gerapte nootmuskaat kruiden.
- Nog 10 minuten zachtjes laten trekken.
- De schil van de limoen raspen en bij de soep doen.
- Soep met een staafmixer opschuimen.
- 300 g. gesneden prei blancheren.
- Plakken ham in vieren delen. Ham met de prei vullen en oprollen.
- Aan beide kanten recht snijden en rechtop in de soep zetten als deze in de soepkoppen is gedaan.
| Beoordeling: |
Category: Soepen





