Salmon à l’orange
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 2 g. korianderzaad
- 2 g. jeneverbessen
- zeezout
- zwarte peper
- boter
- ¼ limoen
- 1 sinaasappel
- 2 takjes tijm, blaadjes gerist
- 4 mootjes verse zalm
- 100 ml. wodka
Bereiding:
- Maal korianderzaad, jeneverbessen, zeezout en peper fijn in de keukenmachine of vijzel.
- Rasp de schil van de limoen en sinaasappel en voeg deze met de tijmblaadjes toe aan het kruidenmengsel.
- Maal het nogmaals fijn.
- Snijd de limoen en sinaasappel in dunne partjes.
- Leg de zalm in een schaal en verdeel het specerijenmengsel er overheen.
- Beleg het met de citrusplakjes en besprenkel het met de wodka.
- Laat de vis 2 uur in de koelkast marineren.
- Neem de zalm uit de marinade.
- Dep ze droog.
- Bak ze in de boter medium gaar met wat marinade.
| Beoordeling: |
Category: Hoofdgerechten





