Aardappel poffertjes met Nouilly Prat-schuim
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 300 g. aardappels, geschild
- 3 eidooiers
- 1 ei
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels olie
- 100 ml room
- ½ blaadje laurier
- 100 ml. Nouilly Prat of droge witte martini
Bereiding:
- Kook de aardappels in 20 minuten gaar en stamp ze fijn.
- Vermeng het met de eidooiers, het ei, het bakpoeder en wat zout.
- Druk het mengsel met een potlepel door een zeef.
- Doe het mengsel in een spuitzak.
- Verhit de olie in een koekenpan en spuit kleine rondjes van 2-3 cm. in de pan.
- Bak de poffertjes 2 minuten aan iedere kant.
- Laat voor het schuim de room met de Nouilly Prat, laurier en wat zout al roerend 15 minuten inkoken.
- Mix het vlak voor het serveren in enkele seconden schuimig met de staafmixer.
- Serveer de zalm met poffertjes en de Nouilly Prat-schuim
| Beoordeling: |
Category: Bijgerechten





