Venkelsoep met gerookte zalm en krab
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 1 grote venkelknol, in smalle repen
- 250 ml. melk
- zout
- versgemalen peper
- 30 g. boter
- 30 g. bloem
- 750 dl. bouillon
- 2 eetlepels witte vermout of witte wijn
- 100 g. gerookte zalm, in reepjes
- 50 g. krab, klein gesneden
- venkelgroen als garnering
- 50 ml. room
Bereiding:
- Verwarm de venkel met de melk, zout en peper en kook de groente in 15 minuten gaar.
- Pureer de venkel en de melk.
- Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende de bouillon erbij tot het mengsel licht bindt.
- Voeg de venkelpuree en room erbij en verwarm nog 5 minuten.
- Roer daarna de vermout of witte wijn erdoor.
- Verdeel de gerookte zalm en krab over 4 soepkommen.
- Schep de warme soep erop en garneer met wat venkelgroen.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |