Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 1 l. bouillon
- 300 g. gare bloemkoolroosjes
- plukje saffraan ( 20 draadjes)
- 4 eetlepels room
- 4 takjes kervel, alleen de blaadjes
- 50 ml. olijfolie
- 1 Spaanse peper zonder zaadjes
- 80 g. gerookte paling
- peper, zout
Bereiding:
- Voeg de saffraan bij de bouillon en breng aan de kook.
- Snijd de paling in reepjes en verdeel deze over 4 soepkommen.
- Vermaal de Spaanse peper in de vijzel of keukenmachine en voeg de olijfolie toe.
- Voeg de bloemkool bij de bouillon.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bouillon verwarmen.
- Schep de bouillon op de paling en garneer de soep met een eetlepel room, enkele blaadjes kervel en enkele druppels Spaanse peperolie.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |