Varkenshaasoesters gevuld met pruimen
(voor 4 personen)
Ingredienten:
- 4 varkenshaasoesters (insnijden)
- 250 g. zwarte pruimen zonder pit
- 50 ml. sherry
- 125 ml. room
- 150 g. geraspte kaas
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 3 theelepels verse dragon
- 125 g. boter
Bereiding:
- Laat de pruimen een halve dag in de sherry weken.
- Vul de varkensoesters met de pruimen en zet ze vast met prikkers.
- Bak ze gaar in de boter.
- Neem ze uit het braadvocht en leg ze in een vuurvaste schaal.
- Zet deze in een warme oven en houd zo het vlees warm.
- Haal de pan met het braadvocht van het vuur en voeg de room en de tomatenpuree toe.
- Zet de pan terug op een laag vuur en strooi een deel van de geraspte kaas erbij, zodat de saus bindt.
- Voeg de dragon toe.
- Haal de vuurvaste schaal uit de oven en schenk de saus over het vlees.
- Garneer met wat geraspte kaas.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |