Maïssoep met venkel en Parmezaanse kletskoppen
Ingredienten:
(voor 4 personen)
- 300 g. maïskorrels
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 kleine uien, gesnipperd
- ½ teentje knoflook, gesnipperd
- 1½ venkelknol, in blokjes
- 8 dl. bouillon
- 2 eetlepels crème fraîche
- sap van een ½ citroen
- 4 takjes tijm
- 200 g. Parmezaanse kaas
- peper en zout
Bereiding:
- Verhit de olijfolie in een ruime pan.
- Bak de uien en knoflook hierin tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de venkel en de maïs toe en bak ze 4 minuten mee.
- Blus af met de bouillon en laat ze 20 minuten op een zacht vuur staan.
- Pureer de soep met een staafmixer, voeg de crème fraîche en het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Rits de tijm en meng deze met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Maak van het Parmezaanse kaasmengsel 8 kleine koekjes en leg ze op een met bakpapier belegde ovenplaat.
- Bak de kletskoppen in 10 minuten goudgeel.
- Laat ze afkoelen voor ze van de bakplaat worden gehaald.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |