Romige pastinaaksoep
(voor 6 personen)
Ingredienten:
- 750 g. pastinaak
- 1½ l. groentebouillon, (1 prei, 1 wortel, ½ knolselderie, 1 laurierblad, 1 kruidnagel en 1 ui)
- 75 ml. pernod
- 100 ml. slagroom
- peper, zout
- geroosterde komijnzaadjes
Bereiding:
- 2 liter water opzetten.
- De grof gesneden gewassen prei, de gewassen en grof gesneden wortel, de grof gesneden knolselderie, het laurierblad, de kruidnagel en de gesneden ui aan het water toevoegen en laten koken.
- Vuur klein zetten en de bouillon 1 uur laten trekken.
- Daarna passeren. Snijd een plakje van het uiteinde van de pastinaken en schil ze.
- Snijd de pastinaken in blokjes.
- Breng de pastinaken in de groentebouillon aan de kook en kook ze in 15 minuten in de bouillon gaar.
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de pernod, wat peper en wat zout toe.
- Verdeel de soep over de 6 soepkoppen en laat in elke kop een lepel room lopen.
- Bestrooi de soep met de geroosterde komijnzaadjes.





