Rieslingsoep *
Ingredienten:
(voor 4 personen)
- ½ teentje knoflook
- 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
- ¼ selderiestengel, in kleine stukjes gesneden
- 2 aardappels, in kleine stukjes gesneden
- 4 sjalotjes, gesnipperd
- 10 g. boter
- nootmuskaat
- 1 l. kippenbouillon
- 3½ dl. riesling
- 2 dl. slagroom
- zout, peper
Bereiding:
- Bak de knoflook, de wortels, de selderie, de aardappels en de sjalotjes in boter aan en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Blus af met de bouillon en de wijn en laat alles koken tot de groenten gaar zijn.
- Pureer de warme soep met een staafmixer en haal hem eventueel door een zeef.
- Voeg de slagroom toe en dien de soep op in voorverwarmde borden.
Beoordeling: | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Category: Soepen